Aktualności

16 września 2016 21:42 | Aktualności

HOTELARSTWO OD KUCHNI – WYJAZD ZAWODOZNAWCZY DO HOTELU REDISSON BLU W SZCZECINIE

 

 

 

 

Uczyć się nie trzeba tylko w szkole. W zawodzie hotelarza wiedzę zdobywa się również na wyjazdach edukacyjnych.

 

14 września 2016r. uczniowie klas trzeciej i drugiej Technikum hotelarskiego razem z nauczycielem przedmiotów zawodowych – J.Krzywańską wyjechali na wycieczkę zawodoznawczą do  4* Hotelu Redisson Blu  do Szczecina., który w rankingu  wewnętrznym sieci zajmuje wysokie piąte miejsce ze względu na zakres i poziom świadczonych usług.

 

Po obiekcie oprowadzała na s pani menedżer, która opowiadała o  tajnikach pracy w tak dużym i prestiżowym hotelu. Mogliśmy zobaczyć pokoje hotelowe w klasie standard, apartament oraz pokój typu studio. Obejrzeliśmy sale konferencyjne i restauracje hotelowe. Dowiedzieliśmy się, że hotel posiada Centrum odnowy biologicznej, Centrum fitness, Centrum Biznesowe, dwie restauracje, dwa bary i dziewięć sal konferencyjnych.

 

W ubiegłych latach nasi uczniowie mieli możliwość osobiście doświadczyć pracy w hotelu, gdyż odbywali tu miesięczne praktyki zawodowe.

 

Nauczycielka przedmiotów zawodowych

J.Krzywańska

Przeczytano: 179 razy. Wydrukuj|Poleć znajomemu|Do góry

Zdjęcia: