
HOTELARSTWO OD KUCHNI – WYJAZD ZAWODOZNAWCZY DO HOTELU REDISSON BLU W SZCZECINIE
Uczyć się nie trzeba tylko w szkole. W zawodzie hotelarza wiedzę zdobywa się również na wyjazdach edukacyjnych.
14 września 2016r. uczniowie klas trzeciej i drugiej Technikum hotelarskiego razem z nauczycielem przedmiotów zawodowych – J.Krzywańską wyjechali na wycieczkę zawodoznawczą do 4* Hotelu Redisson Blu do Szczecina., który w rankingu wewnętrznym sieci zajmuje wysokie piąte miejsce ze względu na zakres i poziom świadczonych usług.
Po obiekcie oprowadzała na s pani menedżer, która opowiadała o tajnikach pracy w tak dużym i prestiżowym hotelu. Mogliśmy zobaczyć pokoje hotelowe w klasie standard, apartament oraz pokój typu studio. Obejrzeliśmy sale konferencyjne i restauracje hotelowe. Dowiedzieliśmy się, że hotel posiada Centrum odnowy biologicznej, Centrum fitness, Centrum Biznesowe, dwie restauracje, dwa bary i dziewięć sal konferencyjnych.
W ubiegłych latach nasi uczniowie mieli możliwość osobiście doświadczyć pracy w hotelu, gdyż odbywali tu miesięczne praktyki zawodowe.
Nauczycielka przedmiotów zawodowych
J.Krzywańska